2612371885282
Sharing is Caring!

Social Media Marketing Tips.

Pinterest Tips.

Wat veel ondernemers nog niet inzetten voor hun online onderneming is Pinterest. Ik kan je vertellen dat het heel verstandig is om meteen te beginnen met Pinterest. Wel nu meteen! Wat veel mensen niet weten is dat je het bezoekers aantal op jouw blog enorm kunt vergroten door Pinterest aan de slag te gaan. Je merkt al binnen een paar maanden resultaat.

Als je nog niet zoveel weet van Pinterest dan is dit blogbericht handig voor jou, omdat ik hier een aantal basistips gaat uitleggen, zodat jij met Pinterest kunt gaan beginnen. Pinterest gaat vanaf nu heel waardevol zijn voor jou blog/bedrijf zijn. 

Wat is Pinterest Marketing?

Pinterest marketing is het promoten van je product en/of dienst op Pinterest. Dit doe je door content van je website naar Pinterest te pinnen.

Dit betekent dat je afbeeldingen bij jouw blogberichten maakt en die vanaf de desbetreffende pagina naar Pinterest pint. Wanneer mensen vervolgens op je pin klikken, worden ze meteen doorgestuurd naar de pagina waar de afbeelding vandaan komt. Je kunt ook aparte Pinterest afbeeldingen maken(hier kom ik zo dadelijk op terug) en dan de URL toevoegen aan het bericht.

Waarom Pinterest?

Veel mensen denken dat Pinterest alleen een platform is waar je leuke afbeeldingen kunt zoeken en vervolgens kunt bewaren op jouw eigen borden, maar Pinterest is zoveel meer. Je kunt Pinterest zien als een zoekmachine. Mensen gaan op Pinterest zoeken naar informatie en voorbeelden. Zij zoeken op recepten, creatieve ideeën, de trouwjurk van hun dromen of waar ze naartoe willen op vakantie.

Op het moment dat jij een afbeelding plaatst op Pinterest en men zoekt op het onderwerp van jouw bericht dan kom jij met jouw afbeelding in beeld. Eigenlijk is het een soort van advertentie, maar dan gratis.

Op het moment dat je je gaat verdiepen in hoe je het beste deze afbeeldingen in kan gaan zetten voor jouw blog, webshop of ander bedrijf kun je echt enorm veel mensen bereiken.

Dat noemen wij de kracht van Pinterest.

Ik verbaas me dus nog steeds als ik ondernemers om mij heen hoor zeggen dat zij Pinterest niet gebruiken. Zij laten een kans schieten om te groeien.

Nog meer Pinterest Tips:

– De Perfecte Pinafbeelding.

Ik hoop dat je overtuigt bent en ook gelijk wilt gaan starten met Pinterest. Hier komen voor jou de basistips die ervoor zorgen dat je meteen een goede start maakt voor jouw startende onderneming.

Stap 1. Maak een zakelijk account aan.

Het verschil tussen een persoonlijk en een zakelijk account is dat je bij een zakelijk account een aantal mogelijkheden hebt die een persoonlijk account niet hebben. Deze extra mogelijkheden zijn wel waardevol voor jou. Je kunt bijvoorbeeld inzicht krijgen in de statistieken van jouw account. Je kunt zien hoeveel bezoekers jouw account heeft, welke pins het best bezocht worden en welke er bewaard worden door jouw bezoekers, je kunt jouw website toevoegen en zien hoeveel mensen er naar jouw website zijn gegaan via Pinterest(dit kun je ook zien in Google analytics).

Koppel jouw website.

Zodra je jouw zakelijke account hebt aangemaakt ga je jouw website verifiëren. Op die manier krijg je toegang tot de statistieken van Pinterest die betrekking hebben op jouw website. Het is tevens een bewijs dat deze website bij jou hoort en niet dat iemand anders jouw website zomaar kan toevoegen. Je kunt jouw website toevoegen bij de instellingen, deze vind je rechts bovenin op de website van Pinterest. Hier plaats je de URL van jouw website. Vervolgens moet je de metatag aan jouw website toevoegen. Je kunt hiervoor de plugin Yoast SEO gebruiken. Onder het kopje Sociaal staat Pinterest en daar kun je de code plakken. Sla de code op en klik op Pinterest op voltooien.

Profiel

We gaan jouw Pinterest account een gezicht geven, jouw gezicht. Een duidelijke naam, foto en een intro. In de intro vertel je wie je bent en wat jij te bieden hebt.

Maak borden

Maak borden met de onderwerpen die jouw product of dienst raken. Om jouw doelgroep te bereiken is het belangrijk dat jouw borden aansluiten bij jouw product of dienst. Ze moeten passen bij jouw blog, webshop of website. Zet de populairste borden bovenaan, deze komen als eerste in zicht op het moment dat iemand op jouw pagina komt.

Stap 2 Pinnen

De pins hebben een bepaalde afmeting. De afbeeldingen zijn verticaal en het is belangrijk dat je met deze afmetingen aan de slag gaat. Op het moment dat je horizontale afbeeldingen met een ander formaat gaat gebruiken dan komen deze klein in beeld en dan kijken bezoekers van Pinterest er overheen. De reacties zullen dan uitblijven. De afmetingen van een Pinterest afbeelding zijn: 735 px x 1102 px.

Wees consistent.

Op het moment dat je elke keer een andere afbeelding maakt met andere kleuren, andere lettertype en een andere uitstraling dan word het een rommeltje. Op het moment dat je met dezelfde templates gaat werken en dezelfde lettertypes en kleuren laat terug komen gaan mensen jouw afbeeldingen herkennen. Hier komt uiteindelijk meer respons op. Zorg voor deze herkenning.

Zet tekst in de afbeeldingen.

Om de aandacht te trekken van de bezoekers is het belangrijk dat er op de pin een aantrekkelijke tekst staat.  Een pakkende tekst waardoor mensen nieuwsgierig worden en verder gaan kijken. Zorg voor duidelijke lettertypes zodat het goed te lezen is. Maak de tekst niet lang.

SEO

Zorg ervoor dat jouw pins SEO vriendelijk zijn. hiermee bedoelen we dat je de pin zo in elkaar moet zetten dat hij door de zoekmachines gevonden wordt. verwerk goede zoekwoorden in jouw titel en beschrijving. Verwijs altijd naar jouw website door de URL in te vullen. De foto’s/afbeeldingen die je gebruikt geef van tevoren een naam op het moment dat je ze gaat downloaden of opslaat op jouw computer. Doe je dit niet handmatig, dan staat er vaak een naam van een template dat is gebruikt of een nummer. Deze worden door de zoekmachines niet opgepakt.

Stap 3 Starten met pinnen.

Nu staat alles klaar en kun je beginnen met pinnen. Het is belangrijk om erg actief op Pinterest gaan worden. Hoe actiever jij bent hoe meer Pinterest jou zal belonen door jou aan te bevelen bij bezoekers. Plan jouw moment in om te pinnen en wel dagelijks. Het liefst doe je het een aantal keren per dag aangezien er een aantal piekmomenten zijn op Pinterest.

Word het voor jou lastig om een aantal keren te gaan pinnen begin dan met één maal per dag of maak gebruik van programma’s waar je het pinnen in kunt plannen. Denk dan bijvoorbeeld aan Tailwind.

Hier kom ik in een ander blogbericht uitgebreid op terug.( dan zal ik hier ook de link toevoegen)

Geheim bord.

Om artikelen die jij wilt bewaren voor jezelf en niet voor jouw bezoekers kun je gebruik maken van een geheim bord. Dit kun je selecteren op het moment dat je een nieuw bord aanmaakt. Je kunt hier ook jouw persoonlijke pins toevoegen, zodat jij ze snel terug vind op het moment dat je ze weer wilt gebruiken voor een nieuwe pin.

Veel succes met pinnen!

Translate »