2612371885282
Sharing is Caring!

Het aantal bedrijven dat in de online business werkzaam is groeit met de dag enorm. De bedrijven zijn binnen no-time zo groot dat zij de hulp van een virtueel assistent gaan inschakelen.

Maar wat doet een virtueel assistent nou eigenlijk?

Een virtueel assistent is een zelfstandige ondernemer die een andere ondernemer ondersteunt in zijn of haar bedrijf. Een virtueel assistent neemt veel werk uit handen voor de ondernemer.

Het kan zijn dat de virtueel assistent gespecialiseerd is in een bepaald onderdeel van het bedrijf. Denk hierbij aan de Social Media Marketing, Email Marketing, persoonlijke assistentie, webdesign of bestellingen verwerken bij een webshop.

Vaak werkt een virtueel assistent vanuit huis en door de online communicatie van tegenwoordig is het niet meer nodig om elkaar dagelijks te ontmoeten op een werkplek.

Als online ondernemer leer je veel en als je jezelf op een bepaald gebied deskundig maak kun je als virtueel assistent veel ondernemers helpen met jouw expertize 

Wat zijn de voordelen voor een ondernemer om een Virtueel Assistent in te schakelen?

  1. Ze besparen tijd en kunnen zich bezighouden met andere belangrijke taken in hun bedrijf.
  2. Ze kopen kennis in die zij soms missen.
  3. Ze huren iemand in die ook ondernemer is en op gelijkwaardig niveau mee kan denken met het bedrijf. Dat is ontzettend waardevol voor beide ondernemers. De Virtueel Assistent heeft vaak een helicopterview.
  4. Ze hebben geen extra kantoorruimte en inventaris nodig.
  5. Ze lopen geen groot financieel risico doordat de Virtueel Assistent vaak op freelance basis werkt.
  6. De Virtueel Assistent besteedt haar uren effectiever doordat hij of zij weinig afleiding heeft. Hij of zij werkt in een eigen omgeving en kan zijn of haar uren zelf indelen. Wel in overleg natuurlijk.
  7. De ondernemers krijgen meer structuur en overzicht in hun bedrijf. Ze zeggen niet voor niets dat de beste stuurlui aan wal staan. Daar ligt een belangrijk rol voor de Virtueel Assistent.
  8. Door het inzetten van een VA krijgen ze meer continuïteit in de uitvoering van de werkzaamheden.
  9. Al voor een paar uur per week huren zij een Virtueel Assistent in, waardoor de drempel laag is om een virtueel assistent in te huren. Daardoor kunnen ze hun bedrijf sneller laten groeien.

GRATIS GIDS:

 

150 Diensten die je kunt leveren als Virtueel Assistent.

 

Vraag de gratis gids aan en kom erachter welke taken je nog kunt toevoegen voor jouw klanten. 

→vraag de gids aan!

Een aantal mogelijkheden uitgelicht waar jij je als Virtueel Assistent in kan specialiseren.

1. Social Media Assistent

Veel ondernemers zien door de vele Social Media platforms met de vele mogelijkheden niet meer hoe ze hat aan moeten pakken.

Waar begin je en welke stappen zijn nodig om jouw bedrijf goed neer te zetten met Social Media?

Jij als Social Media Assistent weet dit precies. Jij weet waar welke doelgroep zit en welke content je op welk Social Media kanaal je plaatst.

2. Webdesign

Toen ik met mijn eerste blog een poosje aan het tobben was geweest en het nog niet naar mijn zin was heb ik iemand ingehuurd voor de website.

Het had mij echt bloed, zweet en tranen gescheeld als ik dat eerder had gedaan. Ik geef jou dan ook echt dringend het advies om hier niet te lang mee te tobben als je er niet uitkomt (aan de andere kant heb ik wel een hoop geleerd door de jaren heen en kan ik gelukkig nu zelf mijn websites maken) Dat is dus een keuze…

3. Editor

Je kunt als blogeditor de blogberichten van de ondernemer nakijken op spellings- en grammaticafouten en de tekst verder uitwerken zodat het op de website geplaatst kan worden.

Als blog editor kun jij makkelijk met SEO aan de slag gaan en zorgen dat de blogberichten hoog in de zoekmachines komen.

4. Persoonlijk Assistent

Een Persoonlijk Assistent is eigenlijk een manusje van alles. Hij of zij doet allerlei taken waarmee de ondernemer ontlast kan worden. Dit kunnen vaak ook dingen zijn die niets met het bedrijf te maken heeft, maar waardoor de ondernemer wel genoeg tijd overheeft om zijn of haar bedrijf te steken. Voor het assisteren in het bedrijf kun je denken aan bijvoorbeeld emails beantwoorden, reageren op comments, agenda bijhouden en planning maken.

Hopelijk heb ik jou met dit blogbericht een beter beeld gegeven over de Virtueel Assistent en jou op ideeën gebracht om hiermee verder te gaan.

Ik hoop dat je een manier kunt vinden om extra geld te gaan verdienen als Virtueel Assistent.

Social Media Strategie

 

Wil je jouw eigen Social Media Strategie gaan samenstellen dan is deze GRATIS gids iets voor jou!

Vraag hem nu aan en je kunt hem gelijk downloaden.

 

→ Vraag de GRATIS gids aan!

Je bent wie je bent en dat is goed genoeg!

Je bent wie je bent en dat is goed genoeg!

Je bent wie je bent en dat is goed genoeg.   Je  hebt vaak van die momenten waarop je denkt dat het allemaal aan jou ligt. Dat je het zelf gedaan hebt. Dat je er zelf voor gezorgd hebt dat het niet lukt. Dat alleen bij jou alles tegen zit. Je bent geïrriteerd Je...

Die stemmetjes achter in jouw hoofd.

Die stemmetjes achter in jouw hoofd.

Die stemmetjes achter in jouw hoofd.   Je kent het vast wel, die stemmetjes in jouw hoofd die zeggen van alles tegen jou.   Dat je het niet kan. Dat je er niet aan moet beginnen. Dat je nooit zoveel klanten gaat krijgen. Dat je toch niets verkoopt. Dat er al...

Translate »