2612371885282
Sharing is Caring!

Dit bericht bevat een affiliate link.

Social media zorgt voor de zichtbaarheid van jouw business. Tijdens het scrollen zien jouw (toekomstige) volgers in een seconde jouw afbeelding voorbij komen. De afbeelding die ervoor moet gaan zorgen dat zij hier op gaan klikken. Via deze afbeelding stuur jij ze naar jouw website, een blogbericht, een aanmeldpagina of iets anders.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je een pakkende afbeelding hebt waar hun oog op gaat vallen?

Heel simpel, door deze afbeeldingen met zorg te maken in een daarvoor speciaal programma.

Ik vertel jou in deze blog waar een afbeelding aan moet voldoen en waar je deze kan maken of laten maken.

Brand.

Je bent een business aan het opbouwen en je wil herkent worden op Social Media. Belangrijk is het om jouw brand in beeld te laten komen. Een brand is een herkenbaar logo, afbeelding of product waar je direct aan herkent van wie het is. Denk bijvoorbeeld aan de bekende merken als Nike, Coca Cola en Hema. Je ziet waarschijnlijk gelijk de logo’s voor je waarin je de kleuren, de lettertypen en elementen herkenbaar zijn. Maar denk ook maar eens aan Pinterest, Linkedin en Facebook. De bekende icoontjes tonen hun brand.

Nu is het zaak dat in jouw afbeeldingen in één opslag te zien is dat het om jouw business gaat. Je kunt dit laten zien door een logo in de afbeelding te plaatsen of met de kleuren die je bij jouw brand hebt bepaalt gebruikt.

Meerdere afbeeldingen.

Vaak maken we per content één afbeelding voor Pinterest, één voor Facebook, één voor Linkedin en ga zo maar door. In ieder geval voor de Social Media platformen die jij gebruikt, de platformen waar jouw doelgroep zit.

Op het moment dat je wilt gaan kijken welke afbeelding het meeste resultaat boekt dan kun je per content meerdere afbeeldingen maken. Een afbeelding waarin jouw brand duidelijk naar voren komt en een afbeelding waarin een kleur naar voren komt die niet veel voorkomt. Ga meerdere afbeeldingen maken en delen op jouw Social Media platformen. Aan de statistieken kun je later zien welke afbeelding de meeste impressies heeft gehad. Hier kun je met het maken van de volgende afbeeldingen rekening houden.

Hieronder zie je 3 verschillende Pinterest afbeeldingen voor de gratis Social Media Strategie.

Je ziet dat elke afbeelding voor een ander aantal impressies zorgt. Hierna kon ik bepalen welke afbeelding ik in het vervolg zou gebruiken voor deze actie. Alle drie de afbeeldingen zijn geplaatst zonder advertentie.

Foto 1: 951 impressies.

Foto 2: 151 impressies.

Foto 3: 284 impressies.

Waar maak je afbeeldingen voor Social Media?

Je kunt er voor kiezen om de afbeeldingen zelf te maken. Zeker als blogger is het handig dat je zelf na elk blogbericht dat je hebt geschreven de afbeeldingen zelf kan maken. Juist ook omdat het vaak om meerdere afbeeldingen gaat.

Je ziet bij mijn blogberichten dat ik een aantal afbeeldingen gebruik. Een afbeelding bovenin het blogbericht, een pinafbeelding onderaan het bericht, een afbeelding voor bij het blogbericht in het overzicht waar alle blogberichten staan(op de homepage), een afbeelding voor Pinterest, Facebook, Linkedin en Instagram. Zoals je ziet is het echt een hele taak die er voor mij bij het bloggen komt. Het is niet even een blogbericht schrijven en klaar.

Canva

Ik maak mijn afbeeldingen altijd in Canva. Het is een website waar je gratis afbeeldingen kunt maken. Je kunt upgraden naar een betaalde versie. Dan beschik je over meer mogelijkheden. Met de gratis versie kun je echt veel kanten op, dus ik zou jou adviseren om hiermee te beginnen.

Wat kun je allemaal doen in Canva?

In Canva kun je meer dan alleen afbeeldingen maken. Je kunt bijvoorbeeld ook een boekomslag ontwerpen, een A4 document bewerken, een planner maken, een E-book maken, een checklist maken, een uitnodiging maken, een banner maken en nog veel meer.

Maak een ontwerp – Zoals je op de eerste foto hieronder ziet kun je een ontwerp maken door deze links in de menubalk te selecteren. Er komt dan een lijst tevoorschijn met keuzes. Er zijn standaard ontwerpen die je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een Pinterestafbeelding, een Facebookafbeelding, een A4 document of iets anders. De lijst is lang, dus de standaard Social Media afbeeldingen zijn voor jou makkelijk te selecteren.

→ Aangepaste afmetingen – De eerste mogelijkheid bij maak een ontwerp is aangepaste afmetingen. Hier kun je voor een afbeelding zelf bepalen hoe breed en hoe lang de afbeelding moet zijn. Je kunt dit met centimeters of pixels bepalen.

Jouw ontwerpen – Op de tweede foto zie je dat daaronder al je ontwerpen staat. Jouw ontwerpen worden automatisch opgeslagen als je ze hebt gemaakt. Zo kun je ze onder dit kopje terug vinden. Ze komen dan rechts in beeld en je kunt ze daar makkelijk selecteren.

Ik kan jou echt aanraden om een kijkje te nemen op de website. Ik zou niet meer zonder canva kunnen voor mijn afbeeldingen.

Fiverr

Heb je bijvoorbeeld geen tijd of zin om jouw afbeeldingen zelf te maken dan kun je het uitbesteden. De beste website die je hiervoor kunt gebruiken is Fiverr.

Heb je nog geen logo, dan is Fiverr de website waar je moet zijn voor het ontwerpen van jouw logo. Op deze website staan heel veel ontwerpers/grafisch designers die jou kunnen helpen. De prijzen verschillen enorm. Je kunt al voor $5 een logo laten ontwerpen. Laagdrempelig dus!

Op Fiverr zijn meerdere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van een E-book omslag.

Klik op de afbeelding om naar Fiverr te gaan. Bekijk de mogelijkheden voor jou!

Social Media Strategie

 

Wil je jouw eigen Social Media Strategie gaan samenstellen dan is deze GRATIS gids iets voor jou!

Vraag hem nu aan en je kunt hem gelijk downloaden.

 

→ Vraag de GRATIS gids aan!

Gratis plekken waar je jouw business kunt promoten.

Gratis plekken waar je jouw business kunt promoten.

Als het over het promoten van jouw business gaat dan lijkt het soms alsof je alleen maar door geld neer te leggen kan starten met adverteren. Toch kan het anders. Zeker als je een klein budget hebt, wat bij veel beginnende ondernemers het geval is. Er zijn diverse...

Translate »