2612371885282
Sharing is Caring!

Je herkent het vast wel. Je wilt jouw volgende blogbericht gaan schrijven, maar je kunt zo snel geen onderwerp verzinnen.

Je weet even niet waar je het over wilt gaan hebben.  Dit gebeurt iedere blogger wel eens, dat is heel normaal.

Hoe haal jezelf dan uit dat moment en kun je het schrijven snel weer oppakken?

Hier zijn een paar tips die ik de afgelopen jaren gebruikt heb op het moment dat ik het even niet meer wist. Je maakt het jezelf makkelijker als je een lijst hebt die je er af en toe eens bij kunt pakken. Die lijst heb ik voor jou toegevoegd, zodat je die er altijd bij kunt pakken. De lijst bevat boordevol ideeën, onderwerpen, blogpost formules en bronnen die je kunt gebruiken bij wel honderden nieuwe blogberichten.

TIP 1. Nooit meer zonder content zitten.

Houd altijd een lopende blogpost lijst bij. Dit betekent dat je een document hebt waar je altijd jouw ideeën toe kan voegen. Soms komen de beste ideeën op een moment waarop je niet aan het bloggen bent. Tijdens het wandelen, sporten, autorijden of als je wilt gaan slapen. Zorg dus altijd dat je een notitieboekje bij de hand hebt zodat je aantekeningen kunt maken. Later kun je het blogbericht verder uitwerken. Zo heb je altijd jouw ideeën bij de hand op het moment dat je een blogpost gaat schrijven.

Tip 2. Pinterest…

Ik heb een geheim bord op Pinterest waarin ik ideeën voor blogberichten bewaar. Dit is echt een aanrader voor jou als blogger. Ik raad jou uiteraard niet aan om blogs van anderen te kopiëren, maar als jij bent geïnspireerd door een bepaald onderwerp wat aansluit op jouw blog dan kun je dit wel gebruiken. Soms zie ik een blogbericht waarin ik dan bijvoorbeeld nog wat informatie mis of waar ik mijn eigen verhaal van kan maken in een nieuw blogbericht. Heel handig om het te pinnen voor later.

Tip 3. Luisteren…

Dit is een hele waardevolle tip voor jou als blogger. Luisteren naar jouw lezers. Wat willen zij weten? Welke vragen hebben zij? Wat kun je voor hen betekenen?

Voeg je bij Facebookgroepen die over het onderwerp gaan waar jij over blogt. Zo kom je aan nog meer informatie en zie je duidelijk wat de vraag van jouw lezer/klant is.

Besteed aandacht aan jouw lezers en geef ze wat ze nodig hebben. Geef veel waardevolle informatie.

 

Tip 4. Download de gratis gids.

Deze gratis gids heeft meer dan 100 ideeën voor jou op het moment dat je even niet meer weet waar je over wilt gaan schrijven.

Bloggen voor beginners

Bloggen voor beginners

Gratis gids: Bloggen voor beginners! Wil je gaan beginnen met bloggen of ben je net begonnen? Deze gratis gids geeft jou de eerste stappen die je moet zetten. Je kunt hem aanvragen en direct downloaden en uitprinten.Deze gratis gids bevat:   De eerste stappen die...

Blogbericht Checklist

Blogbericht Checklist

Hoelang ik ook al blog, ik vergeet altijd wel iets. Tijd dus om een goede checklist te maken. Bij elk blogbericht hou ik deze bij de hand en ik kan jou vertellen: Het is echt geweldig! Mijn hoofd liep altijd om als ik een nieuw bericht maakte. Vergat altijd wel iets...

Translate »