2612371885282
Sharing is Caring!

75 manieren om extra geld te verdienen.

We willen allemaal wel wat extra geld verdienen en meer te besteden hebben.  

Er zijn veel manieren om extra geld te verdienen, ongeacht hoeveel tijd je over hebt om hiermee aan de slag te gaan. Hier volgen 75 manieren om extra geld te verdienen. Je kunt echt diverse dingen doen om extra geld te verdienen.

‘Hoe ga ik extra geld verdienen?’, vraag je je nu af. Ik heb een lijst gemaakt met veel ideeën om extra geld te verdienen, voor jong en oud!

♥ Hoe jij meer kans maakt om geld te gaan verdienen. ♥

Start een eigen bedrijf.  23 manieren om extra geld te verdienen door voor jezelf te beginnen.

Het starten van een eigen bedrijf kan een geweldige manier zijn om extra geld te verdienen en kan zelfs uitgroeien tot een goedlopend bedrijf waar je full-time aan kan werken en waarmee je een goed inkomen kunt creëren.

 

 1. Start een blog. Bloggen is een manier waarmee veel mensen geld verdienen. De één wat meer dan de ander, maar je kunt er leuk mee verdienen. Je kunt jouw blog al starten voor een klein bedrag per maand. Er zijn diverse boeken en cursussen te vinden die jou op weg helpen een blog op te bouwen.
 2. Vind je het heerlijk om in jouw tuintje te rommelen? Ga dan voor anderen de tuin bijhouden. Gras maaien, onkruid wieden, dakgoten reinigen, bladeren en dode takken opruimen.
 3. Op huizen passen. Het wordt steeds bekender in de reiswereld. Wil je op vakantie, maar heb je hier geen geld voor of wil je geld uitsparen dan kun je op iemands huis passen. Wellicht kun je een leuke plek vinden met een mooie omgeving waar je een poosje op een huis kan passen. Soms zijn er huisdieren aanwezig waar voor gezorgd moeten worden en soms word je er zelfs voor betaald. Er zijn veel websites te vinden.
 4. Op dieren passen en/of uitlaten. Veel mensen werken en hebben geen tijd om de hond uit te laten. Zij kunnen jou daarvoor inhuren. je kunt zelfs een aantal honden tegelijk uitlaten als je een eigen honden uitlaatservice begint.
 5. Hondentrainer. Zijn honden jouw passie, dan kun je trainingen gaan geven aan hondenbezitters. Je moet hier wel een opleiding voor volgen om een goede trainer te worden.
 6. Producten testen. Dit kun je doen via het internet. Je kunt je aanmelden en als er een product getest moet worden kan jou gevraagd worden om dit te doen. Heb je toch weer een paar gratis producten en je kan er ook nog voor uitbetaald worden.
 7. Word chauffeur. Je kunt je bij Uber aanmelden en geld verdienen door mensen naar hun bestemming te brengen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hierin steekt en hoeveel je dus verdient.
 8.  Oppassen. Je kunt op deze manier een leuk centje bij verdienen. Wil je echt leuk verdienen start dan een eigen kinderopvang vanuit huis. Hier zijn wel regels aan verbonden, maar je kunt dan een aantal kinderen tegelijk opvangen.
 9. Ben je handig? Begin dan als klusjesman/vrouw en bied je hulp aan bij mensen die klusjes rond en om het huis hebben. Ze worden steeds schaarser, dus deze mensen hebben echt een goede kans om werk te vinden.
 10. Schoonmaken. Huizen schoonmaken is een hele bekende manier om extra geld te verdienen. Er blijft vraag naar en als jij het leuk vind om schoon te maken (ja, die mensen zijn er), dan kun je hier een leuk extraatje mee verdienen. Ik ken iemand die heeft een goedlopend schoonmaakbedrijfje en maakt kantoren en bedrijven schoon.
 11. Verhuizer. Veel mensen hebben hulp nodig met verhuizen. Zet samen met een partner jouw eigen verhuisbedrijf op. De verdiensten zijn vaak erg goed.
 12. Fotograferen. Veel mensen hebben fotografie als hobby, maar je kunt je er professioneel in gaan ontwikkelen als je dat leuk vind. Je kunt tegenwoordig ook jouw foto’s verkopen aan internetbedrijven. Een leuke extra verdienste. Neem wel wat cursussen om zeker te weten dat je goede foto’s kan maken. Het begint vaak bij vrienden en familie en kan uitgroeien tot een goedlopend eigen bedrijfje.
 13. Hobby’s. Als je van jouw hobby veel af weet dan kun je hier ook geld mee verdienen. Geef workshops of cursussen om zo jouw kennis en ervaring te delen met anderen. Het maakt niet uit wat je doet, muziek, haken, duiken, wat dan ook.
 14. Huiswerkbegeleiding en bijles. Veel mensen willen voor hun kind extra bijles in bepaalde vakken geven. Heb je van een vak veel verstand dan kun je hier de helpende hand in bieden. Het betaald vaak ook erg goed.
 15. Glazenwasser. Een hele bekende is de glazenwasser. Er is veel werk in te vinden en het verdient best aardig als je na goede mond-tot-mond reclame meerdere huizen tegelijk kan wassen in een straat.
 16. Auto’s wassen. Hier kun je ook best een leuk centje mee bijverdienen.
 17. Vind je het leuk om kinderen te vermaken? Organiseer kinderfeestjes en zorg dat je goed kan schminken, knutselen en eventueel beesten maken van ballonnen. Veel mensen geven het toch uit handen als ze het zelf niet meer weten hoe zij de kinderen moeten vermaken op een verjaardag.
 18. Schilderen. Kun je goed en netjes verven, dan is dit misschien wel wat voor jou. Verf huizen voor anderen en verdien hiermee extra geld.
 19. Een eigen koeriersbedrijf. Je kunt voor veel bedrijven pakketjes en papieren bezorgen.
 20. Hou je van bruiloften en is organiseren iets waar jij je handen niet voor omdraait? Dan is wedding planner de baan voor jou. Veel mensen nemen iemand in de arm om te helpen bij de voorbereiding van de bruiloft en zorgen er tevens voor dat de dag goed draait. Je haalt alle zorgen uit handen van de bruid en bruidegom zodat zij de mooiste dag van hun leven beleven. Hoe fijn is dat om daar getuige van te zijn.
 21. Een vrij nieuw concept is de event planner. Je organiseert evenementen en neemt veel uit handen van de organisator.
 22. Hou je van strijken? Ga dan voor anderen strijken. Mensen brengen hun schone wasgoed bij jou en zij kunnen het gestreken weer ophalen. Je kunt hier echt wel een goede verdienste uit halen.
 23. Hou je van bakken? Begin een eigen bedrijf in het bakken en verkopen van taarten en cupcakes. Het begint vaak bij familie en vrienden en kan uiteindelijk uitgroeien tot een echte business, waarbij jou gevraagd voor huwelijk, kraamfeest en verjaardagen een taart te bakken.

Zoek een parttime baan om extra geld te verdienen.

Er zijn veel part-time baantjes te vinden die je naast jouw huidige (full-time of part-time) baan kunt doen. Op die manier kom je ook aan extra geld.

24. Ga in de kerstvakantie helpen met vuurwerk, oliebollen verkopen. Hier vragen ze vaak extra personeel voor vanwege de drukke dagen. Het zijn tijdelijke baantjes, maar verdienen vaak wel leuk.

25. Een part-time baantje in de zomer. Ga kijken bij een strandtent of een terras of zij extra hulp in de bediening of de keuken kunnen gebruiken. Bij een lokaal zwembad hebben ze in de zomer ook extra hulp nodig als het buitenzwembad open is.

26. Achter de bar bij een restaurant, een bar of andere uitgaansgelegenheden. De werktijden liggen vaak in het weekend en in de avonduren, dus vaak goed te combineren met een andere full-time baan.

27. Gastvrouw of gastheer in een restaurant. Je ontvangt de gasten en begeleid ze naar hun tafel, ruimt op, en zorgt dat alles soepel verloopt voor de gasten. Een leuke baan om extra geld mee te verdienen.

28.Leraar op oproepbasis. Invallen voor leerkrachten die ziek zijn of met verlof.

29. Een andere vorm van horeca waar je extra geld mee kan verdienen is in een hotel of vakantiepark. Er zijn diverse functies beschikbaar, zowel voor seizoenswerk als het hele jaar door.

30. Werken in een winkel. Er zijn diverse functies te vinden om in een winkel te gaan werken. Als verkoper, vakkenvuller of caissière. Je kunt er vaak genoeg uren werken en je verdient er leuk aan. Bovendien krijg je vaak korting op de producten.

31. Reisleider. Vind je het leuk om naar het buitenland te gaan dan is reisleider misschien iets voor jou. vraag het eens na bij reisorganisaties of het mogelijk is dat je een zomer aan het werk kan in een ander land. In Nederland zijn er ook reisleiders nodig op de bekende vakantieparken. Een leuke ervaring en je verdient er nog wat mee.

32. Werken bij een zwembad als badmeester, een privézwembad schoonhouden of bij een waterpark in een vakantiepark de veiligheid in de gaten houden.

33. Begeleiden in de sportschool. Je kunt hiervoor een opleiding volgen, maar vaak zonder diploma kun je al allerlei werkzaamheden doen in een sportschool. Vaak krijg je ook korting voor jezelf als je wilt gaan sporten, ook weer mooi meegenomen.

34. Werken in een kwekerij. Veel jongeren, met name in de Randstad zijn omgeven door kassen en groeien op met werken in de kas. Ga langs telers en je vind snel een leuke baan tussen de bloemen, planten of fruit en groenten.

35. Kranten bezorgen. Het bijbaantje dat heel veel jongeren hebben gedaan of nog steeds doen. Kranten en/of folders bezorgen. Een leuke verdienste en je kunt ook nog een beetje jouw eigen tijd indelen.

36. Er zijn ook bloemen/plantenveilingen of groenten/fruitveilingen waar je aan het werk kunt. Er worden veel part-timers gevraagd, omdat het vaak seizoenswerk is.

37. Op de boerderij kunnen ze vaak wel wat hulp gebruiken. ga maar eens een paar boerderijen langs.

38. Persoonlijk assistent. Dit beroep is steeds meer in opkomst. Je kunt iemand helpen met administratie, boodschappen, eten verzorgen, huishoudelijke taken en afsprakenplanning. Een leuke baan met veel afwisseling.

39. Particuliere hulp voor mensen met een handicap. Veel mensen kunnen via een PGB hulp inschakelen voor de dagelijkse hulp die zij nodig hebben. Denk aan boodschappen doen, maaltijden verzorgen en participatie. Een leuke baan waarin je voor iemand veel kan betekenen.

40. Figurant. Vind je het leuk om eens in een serie of film te zien te zijn? Je kunt je opgeven als figurant, je krijgt hiervoor betaalt en je hebt daarnaast ook nog een leuke ervaring erbij.

Online geld verdienen.

Online geld verdienen is allang niet nieuw  meer, maar er zijn nog steeds mensen die geen flauw idee hebben hoe ze dit kunnen inzetten. Het mooiste is dat je het kunt doen waar je maar wil. Thuis achter de laptop, op vakantie of waar je maar bent. Je kunt overal online werken tegenwoordig.

41. Ben je goed met de Nederlandse taal dan kun je blogeditor worden. Je controleert de blogs op spelfouten en grammatica. Een leuke bijverdienste.

42. Veel mensen hebben nog steeds moeite om een baan te vinden. Vaak blijkt dat hun C.V. niet in orde is of er slordig uitziet. Je kunt anderen helpen met hun C.V. op orde te krijgen. Bied jezelf online aan.

43. Ben je goed in het maken van content voor social media? Dan is hier veel werk in te vinden. Veel bedrijven zoeken mensen die voor hun de social media beheert en als jij bekend bent in het social media wereldje en je beheert de stappen die je moet zetten om de klant te bereiken dan zitten ze zeker op jou te wachten.

44. Heb je veel verstand van websites bouwen, dan kun je bedrijven/ondernemers helpen met hun website. Ondernemers betalen hiervoor en je kunt er echt goed mee verdienen als je jezelf goed op de kaart zet.

45. Freelance schrijven. Veel online ondernemingen schakelen freelance schrijvers in om een stuk tekst op hun website te plaatsen. Op die manier hoeven zij niet alles zelf te schrijven. Artikelen over bepaalde onderwerpen waar jij verstand van hebt kun je verkopen aan bijvoorbeeld blogs of informatieve websites.

46. Virtuele assistenten worden steeds meer gevraagd door internetondernemers. Zij halen veel werk uit handen waardoor de ondernemer zich alleen op die dingen wil focussen die voor hem of haar belangrijk zijn. Er zijn diverse taken die je kunt krijgen, beantwoorden van e-mails, afsprakenagenda bijhouden,  organisatietaken, klanten te woord staan en dergelijke. Een variërende baan die leuk kan verdienen.

47. Enquêtes invullen. Er zijn veel bedrijven die betalen voor het invullen van enquêtes. Op het internet zijn er diverse te vinden. Je krijgt niet altijd in geld uitbetaald, maar vaak in producten. Dit verschilt per website.

48. Maak een online programma waarmee je jouw klanten kunt helpen. Hier kun je een aardig inkomen mee verdienen. Als je ergens veel verstand van hebt dan kun je deze informatie op die manier delen met jouw klanten.

Wil je leren hoe je op een makkelijke manier geld verdient door een eigen online programma te maken? Dan beveel ik de MPOP van Simone Levie aan. Deze cursus heb ik zelf ook gedaan en is echt de beste en meest gevolgde van Nederland. Gegarandeerd succes met jouw online onderneming. Nu met een CORONA aanbod!

Verkopen van spullen.

Er zijn veel manieren om aan extra geld te komen. Zo ook door voorwerpen te verkopen. We hebben allemaal wel wat spullen in huis rondslingeren of in kastjes staan die we niet meer gebruiken. Weg ermee!

49. Verkoop je spullen op marktplaats, de nummer één website als jet om tweedehands spullen gaat. Iedereen kent de website wel en je kunt er vaak wel wat van je spullen door kwijtraken.

50. Op Facebook zijn er diverse verkoopgroepen te vinden. Veel zijn er vanuit een bepaalde regio opgezet. Het is makkelijker om in jouw eigen regio iets te verkopen, omdat mensen sneller bij jou langs komen om iets op te halen. Halen en gelijk betalen is dan ook een fijne mogelijkheid. Je hebt minder kans dat je je geld of het product niet ontvangt.

51. EBAY. Een andere manier om je spullen te verkopen is via EBAY. Je hebt een wereldwijd bereik en heb dus meer kans dat jouw product verkocht word.

52. Verkopen aan tweedehands winkels. Niet alle tweedehands winkels betalen voor jouw spullen, maar ze zijn er wel. Als je echt spullen hebt die van waarde zijn, denk aan oude spullen en antiek, dan wil de winkeleigenaar daar best wat voor geven.

53. Verkoop je kleding aan een tweedehands kledingwinkel. We hebben er hier één in de buurt en zij neemt twee keer per jaar kleding in, winter- en zomerkleding, en zij verkoopt deze in haar winkel. De helft van de opbrengst is voor de klant die de kleding brengt en de andere helft is voor haar. Een goed concept dat echt werkt.

54. Verkopen via een rommelmarkt of kofferbakverkoop. Het kan een makkelijke manier zijn om van je spullen af te komen en een extra centje te verdienen. Verwacht er geen grote bedragen voor, want mensen proberen toch zo weinig mogelijk te betalen. Maar elk beetje helpt zeg ik altijd maar.

55. Verkoop je oude boeken. Vaak hebben we best nog veel boeken in huis die we al gelezen hebben. Daarna staan ze te verstoffen in de kast of op zolder. Je kunt ze ook aanbieden via bol.com. Hier kun je tweedehandsboeken aanschaffen en verkopen. Als je jarig bent geweest krijg je € 2,50 tegoed voor jouw volgende bestelling.

56. Als je kortingsbonnen hebt voor een dagje uit, dagje sauna en je gaat hier geen gebruik van maken, verkoop dan deze bonnen. voor iets minder dan de korting heb jij een extraatje en degene die hem aanschaft een leuke korting.

57. Heb je zelfgemaakte spullen die je zou willen verkopen doe dit dan via Etsy Dit is een website waar deze producten te vinden zijn. Hobbyspullen, vintage en brocante, zelfgemaakte items en meer van dat soort dingen kun je daar vinden.

58. Ik ken iemand die maaltijden verkoopt. Ze kookt wat extra en via Facebook zet ze dan een berichtje neer en kun je het bij haar op komen halen. Dus…eten koken en verkopen!

59. Denk er eens aan om een webwinkel te beginnen. Je kunt zowel tweedehands spullen als nieuwe spullen verkopen. Hier heb je alle keus in.

Extra geld verdienen met je huidige baan.

Je kunt ook altijd nog kijken waar je binnen jouw huidige baan mogelijkheden kunt vinden om extra geld in te verdienen.

60. Durf te vragen!  Vraag om loonsverhoging. Dit is één van de beste manieren om extra geld te genereren, omdat het werk hetzelfde blijft en je er geen extra tijd in hoeft te steken.

61. Is er een promotie mogelijk binnen het bedrijf waar je werk, pak deze dan met beide handen aan. Het uurloon zal hierdoor ook omhoog gaan.

62. Vraag of er een mogelijkheid is om meer uren te gaan werken. Hierdoor creëer je meer inkomen voor jezelf. Als er overuren gemaakt moeten worden pak deze met beide handen aan.

63. Ontwikkelen. Vraag binnen het bedrijf waar je werkt wat de mogelijkheden zijn om je verder te ontwikkelen. Vaak betaald het bedrijf de cursus en jij leert weer wat bij. Hierdoor heb je meer kansen op de arbeidsmarkt en op een promotie.

Extra geld verdienen door te verhuren.

Er zijn veel dingen die je misschien aan anderen kunt verhuren. Dit is een manier waar veel mensen niet zo snel aan zouden denken, maar ook dit is een een goede manier om geld te verdienen.

64. Heb je een garage en gebruik  je deze niet of niet helemaal. Verhuur dan de ruimte zodat mensen een goede plek hebben voor hun spullen. Iemand zou er bijvoorbeeld een auto in kunnen stallen. Je hoeft er dan dus niet veel voor te doen om extra geld te verdienen.

65. Heb je een eigen parkeerplaats en gebruik je deze niet, dan kun je hem verhuren aan iemand die in jouw buurt een plek tekort kom. Op deze manier heb je ook weer extra inkomsten.

66. Heb je een extra kamer over, verhuur deze dan. Je kunt je opgeven via Airbnb, dit is een site waarop je een kamer kunt vinden en opgeven.

67. Auto verhuren. Heb je jouw auto niet altijd nodig, dan kun je deze verhuren. Je kunt de auto voor korte of lange duur verhuren. Zorg ervoor dat de verzekering in orde is. Bedenk wel goed of je zomaar aan iedereen in jouw auto wilt laten rijden.

68. Verhuur producten die bij bepaalde feestgelegenheden horen. Denk aan een ooievaar in de tuin of beschuit met muisjes aan de deur bij een geboorte of feestartikelen als iemand 50 jaar word of decoraties die bij een bruiloft horen. Mensen hoeven dit dan niet aan te schaffen voor eenmalig gebruik.

Andere manieren om geld te verdienen.

Buiten de categorieën die ik net heb besproken zijn er nog meer manieren om extra geld te verdienen.

69. Plaats advertenties op uw auto, er zijn bedrijven die u betalen om een ​​advertentie op uw auto.  Als er ruimte is op je auto en vind je het niet erg om een ​​advertentie te plaatsen, kijk hier dan eens naar! Het is toch weer een vast bedrag per maand.

70. Ga investeren. Er zijn geen garanties als het gaat om beleggen, maar er zijn mensen die daar toch een feeling voor hebben. Als je tijd hebt om je hier in te verdiepen en weet waar je het beste op in kunt zetten dan kan het behoorlijk lonen.

71. Meld je aan op euroclix. Hier kun je clix verdienen met jouw online aankopen op bekende websites zoals Zalando, wehkamp, nuon, Thuisbezorgd, AH, diverse krantenabonnementen en nog veel meer. Je kunt meedoen met een loterij en je verdient jouw eerste clix door jouw profiel volledig in te vullen. Als je je hier aanmeld dan heb je jouw eerste clix al binnen en krijg ik er ook een paar voor jouw aanmelding. Als je zelf ook vrienden aanbreng verdien je ook weer clix. Clix kun je inwisselen voor geld. Het duurt even voordat je wat bij elkaar gespaard hebt, maar het is toch weer een extraatje moet je maar denken.

72. De één is er gek op, de ander vind ze irritant. Aan alle winacties meedoen die je maar tegen komt. Je zult vast een keer prijs hebben. Nadeel is dat ze vaak veel informatie van je willen, dat is iets waar niet iedereen op zit te wachten.

73. Recyclen is iets dat je zoveel mogelijk moet doen. Je bespaart hier een heleboel geld mee en daardoor hou je weer geld over. Buiten dat maken mensen soms de leukste dingen en verkopen deze vervolgens op rommelmarkten en online.

74. Ga een boek schrijven of artikelen voor magazines of kranten. Columns en blogs zijn erg populair.

75. Kopen en verkopen. Er zijn mensen die echt veel geld verdienen aan het kopen van spullen op rommelmarkten en in kringloopwinkels en dit vervolgens voor iets meer weer te verkopen. Het is een intensieve bezigheid, maar het geld dat je eraan over houd kan aardig oplopen.

 

 

SUCCES!

gratis gids side business

Hoe start je nu een side business?

 

Je wilt extra geld creëren, maar je weet niet hoe je dat het beste aan kunt pakken?

In deze gids vertel ik jou hoe je dat kunt doen.

 

→ Gids aanvragen

Vond je dit blogbericht interessant?

Wil je hem dan delen met jouw netwerk en community? Thanx!!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis voortaan niets!

Wil jij weten wanneer er een nieuwe blog of nieuwe actie is?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ik hou jou op de hoogte.

PLUS: Jij krijgt van mij ook nog meer waardevolle informatie en gratis extra’s via de nieuwsbrieven.

Je bent wie je bent en dat is goed genoeg!

Je bent wie je bent en dat is goed genoeg!

Je bent wie je bent en dat is goed genoeg.   Je  hebt vaak van die momenten waarop je denkt dat het allemaal aan jou ligt. Dat je het zelf gedaan hebt. Dat je er zelf voor gezorgd hebt dat het niet lukt. Dat alleen bij jou alles tegen zit. Je bent geïrriteerd Je...

Die stemmetjes achter in jouw hoofd.

Die stemmetjes achter in jouw hoofd.

Die stemmetjes achter in jouw hoofd.   Je kent het vast wel, die stemmetjes in jouw hoofd die zeggen van alles tegen jou.   Dat je het niet kan. Dat je er niet aan moet beginnen. Dat je nooit zoveel klanten gaat krijgen. Dat je toch niets verkoopt. Dat er al...

Gratis plekken waar je jouw business kunt promoten.

Gratis plekken waar je jouw business kunt promoten.

Als het over het promoten van jouw business gaat dan lijkt het soms alsof je alleen maar door geld neer te leggen kan starten met adverteren. Toch kan het anders. Zeker als je een klein budget hebt, wat bij veel beginnende ondernemers het geval is. Er zijn diverse...

Translate »