2612371885282
Sharing is Caring!

Social media verandert bijna dagelijks. Het is bijna niet meer bij te houden. Zo denk je dat je alle snufjes van een platform kent en zo hebben ze er weer een paar foefjes aan toegevoegd.

Het is goed om je er bewust van te blijven dat social media altijd in beweging zal blijven en dat jij daarin mee zult moeten bewegen. Iets dat niet altijd even makkelijk zal zijn, maar wel belangrijk voor jouw business.

Hier heb ik een paar tips waarmee door middel van social media jouw bedrijf snel kan laten groeien.

1.Jouw doelen zorgen dat jij in actie komt.

Alles dat je doet met een doel hebben en dat doel is om jouw doelen te behalen. Klinkt logisch, maar daar moet je wel van bewust zijn op het moment dat je iets doet. Je bepaalt eerst jouw doelstelling en daar ga je een strategie bij bedenken en uitwerken. Het klinkt misschien kinderachtig, maar doordat je bewust met jouw doelen aan de gang gaat heb je ook meer kans dat je ze daadwerkelijk gaat behalen. Je kunt nu een plan maken naar aanleiding van jouw doel.

Als je vandaag jouw social media content gaat maken vraag jezelf dan af of hetgeen dat je gaat posten meewerkt aan het bereiken van jouw doel. Zo niet, dan begin je opnieuw.

Soms hoef je niet eens zoveel te veranderen aan jouw content, maar kan een kleine verandering al veel meer bereiken.

2. Hergebruik jouw content

Iets dat vaak vergeten wordt is het herhalen en hergebruiken van bestaande content.

Gebruik wat je al hebt!

Heb je een podcast? Maak daar een blogpost van en maak van dat blogbericht weer drie social media afbeeldingen.

Heb je een aantal blogberichten? Plaats er bijvoorbeeld elke week twee op jouw website. Zo heb je voor de komende vijf weken content uitgespreid.

Gebruik jouw social media afbeeldingen van al eerder geposte berichten. Post ze nogmaals.

Heb je een video? Post deze ook meerdere keren en maak er kleine stukjes video van, zodat je deze kunt posten op jouw social media kanalen.

Zo geef je op een makkelijke manier waarde weg.

Weet je, niet iedereen ziet wat jij vandaag gepost hebt op social media en dus is het altijd goed om het te herhalen. Grote kans dat zij tijdens het herhalen pas jouw bericht voorbij zien komen. Zo word jouw bereik groter.

Een goede tip: Als je hier gebruik van gaat maken kun je makkelijk berichten van tevoren inplannen. Dit scheelt jou veel tijd.

3.Gebruik altijd de nieuwste functies.

Als je gebruik maakt van social media dan is het verstandig om zoveel mogelijk de nieuwste functies te gebruiken. De sociale netwerken geven hier de voorkeur aan en laten op die manier meer zien aan mensen.

Degenen die al snel de nieuwe functies oppakken en gebruiken worden ook beloond. Zo werkt dat! Op het moment dat Facebook of Instagram met live begon wilde ze dit zoveel mogelijk laten zien, dus gebruikers die deze functies gebruikten hebben prioriteit met het in zicht komen van hun content. Zij hebben het hoogste bereik.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat elke nieuwe functie altijd gelijk een schot in de roos is. Het is altijd afwachten hoe een nieuwe functie het gaat doen.

Maar ik raad jou aan om wel altijd gelijk de nieuwste functies te gebruiken en uit te proberen. Bekijk hoe jouw bereik hierdoor verandert.

4.Vragen en reacties

Praat met jouw lezers en volgers. Stel vragen en leer ze kennen. Geef ook reacties op hun vragen en reacties. Jouw betrokkenheid is goud waard. Hoe meer je geeft, hoe meer het uiteindelijk naar je toe zult komen.

Misschien vind je het lastig om vragen te stellen aan jouw publiek. Ben je bang dat zij dan denken dat je het zelf niet weet of dat zij denken dat je niet genoeg te bieden hebt. Niets is minder waar, want je wordt er alleen maar wijzer van. Gooi die beperkende gedachte overboord stel je hiervoor open. De interactie zorgt ervoor dat jouw community leeft en in actie komt. Zij willen meedoen en het geeft hen een juist een goed gevoel als die interactie er is. Zij voelen zich gezien en het gevolg is dat zij meer willen. Meer willen van jou, meer informatie die jij te bieden hebt.

Zorg wel dat je een bepaalde rol inneemt. Zorg dat je buiten de groep blijft staan en niet één van hen wordt. Blijf de deskundige aan de zijlijn.

Dit betekent in praktijk dat jij vragen stelt en reageert op reacties van hen. Jouw reactie is voor jouw publiek van grote waarde. Je bouwt op deze manier relaties op met jouw klanten en werkt aan het vertrouwen in jou.

Als jij goed voor jouw fans gaat zorgen dan wordt jouw groep alleen maar groter en zul je jouw business ook hierdoor sneller zien groeien.

5.Leer van de mensen die jou voor zijn gegaan.

Waar jij ook staat op dit moment met jouw bedrijf, er is altijd wel iemand geweest die is geweest waar jij nu sta. Zij zijn ondertussen nog verder en hebben de valkuilen al ontdekt en hebben nu  meer ervaring dan jij op dit moment hebt. Zij hebben keihard gewerkt om te komen waar zij nu zijn.

Wie kunnen jou nu dus beter helpen dan degene die het allemaal al hebben meegemaakt?

Zoek ze op, hoor van anderen wat zij jou kunnen bieden en laat je door hen opleiden. Er zijn tegenwoordig veel mensen te vinden die online cursussen aanbieden en ik wil jou wel adviseren om geen hulp aan te nemen van iemand die niet heeft bereikt wat hij jou gaat beloven. Zo ga jij niet komen waar je naartoe wilt gaan. Wees daar alert op!

Zelf heb ik ook geleerd en leer ik nog steeds van de besten. Bekende namen zoals Eelco de Boer, Simone Levie, Michael Pilarkzyk zijn nog maar een paar namen die voor mij waardevol zijn en zij hebben mij geholpen zodat ik ben waar ik nu op dit moment ben. En ik ben er nog niet, want ik zal nooit stoppen met leren en groeien, zowel voor mezelf als mijn bedrijf.(Deze gaan hand in hand natuurlijk!)

Ze zeggen wel eens doe wat zij doen. Zij laten zien wat ze doen en wat de resultaten hierbij zijn, dus als jij dezelfde stappen zet ga je zeker succes behalen.

De sleutel tot succes:

Neem alle kennis die jouw leermeester bezit over en zorg dat hij jou echt alles vertelt heeft wat hij weet. Deze vaardigheid kan jou naar succes leiden.

Zorg dus dat je jezelf omringt met mensen die jou iets kunnen leren. Omring je ook met gelijkgestemden en zorg ook dat je vervolgens anderen weer iets kunt leren. Als je deze drie groepen in evenwicht kunt zien te krijgen ben je rijk.

Dit waren de 5 social media tips die jouw bedrijf sneller laat groeien. Mits je deze tips consequent gebruikt natuurlijk. Je zult zien dat je een enorme toename aan fans gaat zien en dat je echt een impact kan gaan maken met jouw business.

Social Media Strategie

 

Wil je jouw eigen Social Media Strategie gaan samenstellen dan is deze GRATIS gids iets voor jou!

Vraag hem nu aan en je kunt hem gelijk downloaden.

 

→ Vraag de GRATIS gids aan!

Gratis plekken waar je jouw business kunt promoten.

Gratis plekken waar je jouw business kunt promoten.

Als het over het promoten van jouw business gaat dan lijkt het soms alsof je alleen maar door geld neer te leggen kan starten met adverteren. Toch kan het anders. Zeker als je een klein budget hebt, wat bij veel beginnende ondernemers het geval is. Er zijn diverse...

Translate »